Behandlingar

Våra behandlingar

KOSMETISK TATUERING

Powder/ombré

Tekniken passar alla hudtyper och läker fint. Här används maskin metod beroende på utgångsläge, och resultatet blir en jämn och fin skuggning som ser väldigt naturligt ut. Detta passar alla som har ljusa ögonbryn, som måste måla i, som har glest mellan hårstråna, vill ha mer markerade, annan form eller som helt enkelt fattas bryn.

3D/stråteknik

Här används ett blad för att “rista” in vad som liknar strån i huden. Denna metod passar bäst om du redan har lite egna hårstrån som utgångsläge. Hållbarheten är något sämre än med skuggning.

Hybridbryn/Kombobryn

Den populäraste metoden. Här blandar vi skuggning och stråteknik. Passar alla och ger ett naturligt resultat.
Man rakar inte bort de strån som redan finns utan formar med plockning för att få fram den önskade formen innan behandlingen.
Är det första gången behöver man oftast göra en påfyllning inom 4-6 veckor.

Detta ska du undvika innan behandling:

 • Att sola senast 24 timmar innan.
 • Intag av Aspirin, Omega 3, eller annan medicin innehållande acetylsalicyl-syra, senast 4 dagar innan.
 • Färga, vaxa och plocka brynen, senast 6 dagar innan behandling.
 • Starka mediciner (12 h) och alkohol 48 timmar innan behandling.
 • Kaffe, te eller andra energidrycker som innehåller koffein.
 • Elektrolysbehandling senast 5 dagar före.
 • AHA-behandlingar minst 2 veckor före.
 • Kemisk/laserpeeling samt Retinol A produkter senast 6 veckor före.

Vid kronisk sjukdom eller infektion, vänligen meddela oss innan så vi har möjlighet att ta ställning till om behandling är möjlig.

Om du är allergisk mot metall eller annan kemikalie, vänligen kontakta oss så utför vi ett allergitest på dig. Obs måste göras minst en vecka innan.

Är du under 18 år, gravid, ammar eller lider av blödarsjuka kan behandling ej utföras.

Du bör inte genomgå behandlingen om du: Äter blodförtunnande mediciner såsom Waran, Pradaxa, Xarelto, Fragmin, Trombyl mm.

Har psoriasis och eksem (på det område som ska behandlas).

Är påverkad av alkohol eller droger.

Har någon blodsmittande sjukdom.

Har du diabetes, cancer, yrsel/epilepsi, hjärtoperation, sköldkörtelproblem, trichotillomani kan behandling utföras efter diskussion med läkare.

Vänligen meddela oss innan.

Läpp tatuering

Läpp tatuering passar dig som vill förstärka formen och/eller färgen på dina läppar. Man kan antingen markera formen precis som den är eller korrigera as-symmetri. Många äldre personer upplever att deras läppfärg ”kryper inåt” på läpparna och kan därför vilja fylla ut färgen till konturen igen. Även perfekt för personer med rynkor runt läpparna som har problem med att läppstiftet flyter ut i linjerna. Det går även att förstora läpparna med tatuering och är ett bra komplement till fillers.

En läpptatuering håller normalt i 2-5 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

Färgval
Det finns massor av olika läppfärger för att matcha alla typer av önskemål, allt från ljus aprikos till färgstark röd och även olika nyanser som liknar naturliga läppfärger.

Så går det till:
Läpparna bedövas med en effektiv bedövningskräm. Vi börjar med att rita upp form och symmetri och väljer ut färgerna tillsammans. Därefter kan behandlingen börja och vi lägger på mer bedövning hela tiden som då verkar djupare och djupare ju mer man tatuerar. Det kan stickas på vissa ställen men de flesta upplever att det inte gör ont, det är dock individuellt.

Efter behandlingen:
Efter behandlingen ser läpparna väldigt röda och mörka ut. Det är vanligt att bli svullen, och om man brukar få munsår är det vanligt att detta blossar upp i samband med behandlingen. Det går att förebygga, med medicin eller antiher-pessalva. På salongen säljer vi Spirularin, en läppkräm som förhindrar herpes-utslag och kan vara en bra idé att börja med en vecka före läpptatuering samt under läkningsprocessen. Finns även att köpa online i vår webshop. Det är vik-tigt att läpparna får läka i sin egen takt, och att hålla de mjuka och insmorda hela tiden. Det är även viktigt att alltid skydda läpparna från solen, köp ett bra cerat med hög solskyddsfaktor som du alltid använder när du är i solen.
Läkningen tar ca en vecka men skorpan från läpparna brukar börja släppa lite redan efter 3 dagar. När det första har flagnat av så kan färgen fortfarande se skarpare ut än slutresultatet, den slutgiltiga färgen går att bedöma efter 2 veckor.

Våra varianter:
Det finns tre olika läppvarianter: Intonad kontur, ombré/3D eller hela läpparna.

Eyeliner

Eyeliner passar för dig som vill förstärka dina ögon och gör även att ögonfransarna ser tätare ut. Det finns många sätt att variera eyelinern på beroende på önskemål.

Så går det till:
Vi börjar med att rita med smink hur eyelinern ska se ut. Därefter bedövar vi området med kräm. Efter första varvet lägger vi en bedövnings gel som går ner på djupet och verkar. Vanligtvis känns det inte speciellt mycket, men det kan vara lite obehagligt när det är så nära ögat. Det finns inte så mycket känselnerver vid ögat, men däremot mycket reflexer. Kunden blundar under hela behandlingen. Eyeliner håller normalt 3-6 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

Observera att du av hygienskäl inte kan ha ögonfransförlängning inför ditt besök. Däremot fungerar ögonfranspermanent (lash lift) och fransfärg jättebra att göra innan. Många bokar det i samband med sin tatuering eftersom man inte får ha mascara på en vecka efteråt.

FRANSAR/BRYN

Färgning av fransar och bryn ger ett naturligt lyft till ansiktet och markerar dina ögon. Färgen håller ca 4-6 veckor beroende på hårens kvalitet. En perfekt
behandling året runt när du vill slippa mascaran och sminket.

FRANSBÖJNING LASH LIFT

En behandling med Lash Lift ger fantastiskt uppböjda fransar i ca 8v.
Passar även de kortaste fransar. Behandlingen ger öppna och uttrycksfulla ögon och fransarna upplevs längre. Du behöver aldrig mer använda franstång.
Vi utför Lash Lift med power pads i silicon med en unik patenterad 3D design från Wimpernwelle Lash Lifting. Vi färgar även dina fransar i behandlingen så du får maximal effekt.

TATTOO REMOVER – JET REMOVER

Tattoo remover är en metod man använder för att helt ta bort pigmentet ur huden. Man tatuerar det aktuella området med en speciell remover pasta som går ner i huden och lyfter upp pigmentet. Det är en smärtsam behandling som har lång läkningstid. Det blir en gul-grön-vit tjock skorpa som ligger kvar i 7-10 dagar. När skorpan har släppt kan området vara rött och sårigt. Det kan ta 2-6 veckor innan huden är helt återställd efter tattoo remover. Denna behandling är bäst om det absolut inte finns några andra sätt att få bukt med tatueringen. Det är inte säkert att man får bort all färg på en behandling. Det beror på hur mycket och hur djupt färgen sitter. Sitter färgen för djupt går den inte att ta bort, eftersom det då finns risk för att det bildas ärrvävnad. Tattoo remover går ej att använda på eyeliner och lash liner, eftersom huden närmast ögonen är så tunn och känslig. I vissa fall går det att ta bort eyeliner vingar, men det är alltid större risk för ärrvävnad där huden är tunnare.

LASER TATTOO

Processen med tatuerings borttagning innebär att man helt enkelt avlägsnar den naturliga blekningen av bläck. Vad som skulle ta hundratals år att blekna tar bara en handfull snabba laserbehandlingar. Vår Q-switchade yag laser är en säker och effektiv maskin för tatuerings borttagning. Lasern har en dubbel våglängd på 532 nm och 1064 nm som kan behandla alla mörkare färger och röda. Fördelarna med den YAG Q-switchade lasern är bland annat en stor fläckstor-lek, koncentrerade energidensiteter, höga repetitions hastigheter och större stråldiameter, vilket möjliggör snabb och effektiv behandling av nära och djupa tatueringar.

MICRONEEDLING

För:

 • Släta ut ojämnheter på huden
 • Fastare och spänstigare hud
 • Stimulera kollagen på djupet

För åtstramning, lyster och bildning av kollagen mer djup-gående än kemisk peeling
Microneedling-pennan är försedd med hundratals mikronålar, huden penetreras och tusentals mikrokanaler skapas. Nåltätheten och den genomtänkta konstruktionen av nålarnas diameter skapar en god penetration samt en jämn tryckfördelning för en skonsam behandling.

Vad är syftet med behandlingen?
De små mikrokanalerna orsakar huden en kontrollerad skada som i sin tur startar en läkningsprocess med ett gynnsamt hudföryngrings resultat som följd.
Via mikrokanalerna tillför vi bioaktiva substanser som passar just din hud för att den ska se fräschare ut. När vi normalt applicerar hudvårdsprodukter är det ca 0.3% som når de djupare hudlagren. Vid applicering av aktiva substanser i samband med Microneedling ökar upptaget upp mot 50%. Genom att starta den naturliga läkningsprocessen och med hjälp av bioaktiva substanser sker en ny-produktion utav kollagen och elastin som resulterar i en förbättrad hudkvalité.

Skinko och ansiktsmask ingår
För maximal effekt av en behandling med microneedling behöver man tillföra serum som innehåller en hög koncentrat av hyaluronsyra kombinerat med vitaminer samt antioxidanter, detta behövs för att man ska kunna dra nytta av de småhålen som har skapats av behandlingen då huden lättare kan ta upp det som appliceras. Vi väljer då att jobba med serumet Skinko som innehåller marknadens högsta koncentrat av hyaluronsyra vilket är den viktigaste ämnet ett microneedling-serum ska innehålla. Sedan avslutar vi behandling med att du får en återfuktande ansiktsmask hem som lugnar ner huden.

NAGLAR

Vi gör naglar i en oändlig variation där du som kund alltid sätts i fokus. Med andra ord du kan välja fritt bland de olika nagelbehandlingar vi har. Se listan nedan.
När du väljer att förstärka dina naglar med gel blir dina naglar starkare och du behöver inte tänka på manikyr utan det kan faktiskt gå hela 4-6 veckor mellan besöken. På vår salong kan du som kund räkna med att vi endast arbetar med professionellt och tillförlitligt material. Du får mer än gärna ta med dig egen referensbild och eller se vårt galleri för inspiration.

VAXNING

Jag har valt att specialisera mig inom vaxning, både klassisk och brasiliansk som vi utför i salongen. Klassisk vaxning utförs både för kropp och ansikte. (Brasiliansk vaxning utförs endast till kvinnor). Vi använder vaxningsprodukter från FONNIX, besök gärna deras hemsida på www.fonnix.com och läs mer om produkterna.

Att tänka på före behandlingen:

– Om du har rakat dig så måste håren ha växt ut till minst 5 mm längd, det tar ca två veckor.

– Peela/skrubba området som skall vaxas dagen innan behandling.

– Använd bomullstrosor och löst sittande byxor när du skall vaxa dig så att huden kan andas efter vaxning, gäller vid bikini och brasiliansk vaxning.

 

Att tänka på efter behandling:

 Tills rodnaden har lagt sig bör du undvika följande:

– Träna, bada, basta, sola och duscha med tvål, använda tajta byxor eller parfymerade produkter på det vaxade området.